Wat zijn de kosten van rechtsbijstand?

Tarieven

Suydersee Advocaten is duidelijk, redelijk en flexibel in haar tarieven. Voor ieder budget hebben wij bijstand beschikbaar. Wij sturen u een voorschotnota vooraf zodat u precies weet waar u aan toe bent en welke kosten u kunt verwachten. Zodoende geen ‘uurtje-factuurtje-mentaliteit’ en onverwacht hoge nota’s achteraf.

Bovendien houden we de tijd die wij aan uw zaak besteden keurig voor u bij. Wij sturen onze urenspecificaties mee met iedere (tussen)nota. Zo ziet u precies waar de tijd aan is besteed.

De tarieven van onze advocaten (inclusief 21% BTW en 7% kantoorkosten) variëren en zijn afhankelijk van de aard en omvang van de zaak alsmede van de ervaring van de behandelend advocaat.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (Pro Deo, toevoeging)

Het is mogelijk dat uw inkomen niet zo hoog is en dat u ook weinig of geen spaargeld heeft. U kunt dan in aanmerking komen voor gesubsidieerde of gefinancierde rechtsbijstand. Dit houdt in dat u een eenmalig bedrag aan eigen bijdrage aan de advocaat moet betalen in plaats van het uurtarief. Alle andere bedragen, zoals griffierechten, deurwaarderskosten, kosten van uittreksels, een veroordeling in de proceskosten van de wederpartij e.d., komen ook bij gefinancierde rechtsbijstand voor uw rekening (mits de betreffende kosten in uw zaak voorkomen).

In Nederland beslist de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De hoogte van de eigen bijdrage is voornamelijk afhankelijk van uw (gezamenlijk) inkomen en bedraagt minimaal € 152,00 en maximaal € 904,00 (geldend m.i.v. 1 januari 2021).

Voor meer informatie zie: De Raad voor Rechtsbijstand

*Overigens verlenen wij niet in alle zaken rechtsbijstand op basis van Pro Deo (toevoeging). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekering

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, dan staat er in de polis dat de rechtsbijstand ‘in natura’ geleverd wordt. De rechtsbijstandsverzekeraar wil dan vaak zelf de jurist aanleveren die u bijstaat. Wat kunt u dan doen als u zelf uw eigen advocaat wilt kiezen? Een advocaat waarbij u zich prettig voelt en waarin u vertrouwen heeft? De vrije advocaatkeuze is een grondrecht. Op het moment dat een advocaat (dus ook een advocaat van de rechtsbijstandverzekeraar) zich in een procedure namens u stelt, hebt u recht op een vrije advocaatkeuze.
Dit betekent dat u zelf een advocaat mag kiezen, ook al hebt u ervoor getekend dat een jurist van de verzekeraar u zou helpen. Heeft u hierover nog vragen, bel dan gerust: 0320 – 222 807.